Phantom of the opera på Folkets hus i Ytterhogdal

På trettondagsaftonen samlades nästan hundra personer på Folkets Hus i Ytterhogdal för att se Andrew Lloyd Webbers älskade musikal Phantom of the opera som visades på bioduken. Gästerna möttes av levande ljus redan i foajén och även biosalen lystes upp av skenet från flera majestätiska kandelabrar som stod utplacerade för att höja stämningen inför den mäktiga musikaloperan.

Klockan fyra på eftermiddagen drog föreställningen igång, en tre timmar lång inspelning av tjugofemårsjubileet från Royal Albert Hall. I pausen minglades det och gästerna serverades dryck och snittar. Musikdramat avslutades med pompa och ståt och det hölls flera tal och tack, av och till upphovsmän och virtuoser.

Till sist framfördes en kortare konsert av de musikalartister som genom åren gestaltat Fantomen på operan och hans Christine, bland artisterna fanns Sarah Brightman, John Owen-Jones, Colm Wilkinson, Anthony Warlow och Peter Jöback.

Redan under kvällen kunde man höra önskemål om fler liknande föreställningar. Arrangörer av evenemanget var Ytterhogdals Folketshusförening.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta