Midsommar i Ytterhogdal

Svensk sommar och midsommar, då finns det många traditioner. I Ytterhogdal är det en tradition att fira midsommar på Gammelträde (hembygdsgården). I år igen så var det många som slöt upp i det fantastiska vädret.

Firandet började redan på torsdagen när det var dags att klä midsommarstången. Det var både barn och vuxna som plockade blommor och var med och klädde stången. Det var tipspromenad och lekar för de barn som ville. Det var att kasta boll i hink, säckhoppning och stövelkastning. Det var även några vuxna som provade på säckhoppning och stövelkastning. Efteråt fick alla barn sopbubblor och fika. En mysig svenska sommarkväll. Roligast i kväll var att hoppa säck sa några av barnen.

I det fina sommarvädret var det många som slöt upp under midsommaraftonen på Gammelträde. Antal besökare ökar för varje år, vilket är mycket glädjande. Det var underhållning av lokala förmågor, dans kring midsommarstången och fika.

Bäst under dagen var att dansa kring midsommarstången sa Maja Dilén från Åkersberga som firade midsommar för fjärde året i rad i Ytterhogdal. Under dagen märktes det att många hemvändare kommit hem och det var många glada återseenden.

 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta