Landslagets fotbollsskola 2016

Under 5 dagar har det varit stor aktivitet på Svedjevallen i Ytterhogdal. Det har varit fotbollsskola för barn 6-15år. I år var det 57 barn som ivrigt deltog i fotbollsövningarna. Gruppen var delad i 3 mindre grupper där varje grupp hade 2 tränare. De flesta av tränarna var spelare från A-laget i Ytterhogdal som för tillfället ligger 2:a i div 3.

Varje dag var det träning mellan 12-15 med en paus där YIK bjöd på mackor, korv och frukt. Under veckan var det många svåra övningar som barnen fick prova på, men de klarade detta galant. Många av barnen tyckte det var roligast att spela match.

Alla som var med på fotbollsskolan fick en varsin Sverigetröja, en fotboll och en vattenflaska. Nästan hälften av alla deltagare var ifrån andra orter än Ytterhogdal, vilket vi tycker är mycket glädjande säger Mattias Mirårs.

Det var uppskattat av både barnen och tränarna att så många deltog på årets fotbollsskola. En av de långväga deltagarna var Maja Dilén från Åkersberga som stannat kvar efter ett besök i Ytterhogdal bara för att få vara med i fotbollsskolan. Roligast med veckan var att man fick så många nya kompisar säger Maja.

Som avslutning fick alla barn diplom och en glass.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta