Den årliga brännbollsturnering blev en regnblöt men trevlig tillställning

Den femte upplagan av Ungdomsgruppen Ytterhogdals årliga brännbollsturnering blev en regnblöt men trevlig tillställning, med jämn kamp från första spelomgång ända in i finalens sista minuter. Till sist stod ändå laget Grips som segrare. De bröt därmed laget Robins tidigare segersvit.

 

Lördagen den andra juli bjöd inte direkt på något idealt brännbollsväder. Regnet öste ner redan från morgonen, vilket inte bara ledde till att vi i arrangörsstaben hade en del problem med att hålla matchkort, tidtagarhjälpmedel och grillade korvar någorlunda torra och varma. Det blev även svårt att hålla i de hala slagträna ordentligt när man skulle slå och flera gånger kom träna iväg längre än bollarna… Stor eloge ska dock skickas till de genomblöta spelarna och den lilla publik som tillströmmade under paraplyer, som alla verkade vara på gott humör och positiva trots att vi arrangörer kanske inte var det hela tiden. Det betydde mycket!

 

Trots nämnda skyfall kom faktiskt fem lag till start. Extra kul tycker Ungdomsgruppen det var att Jannes slisk & slask deltog, tillresta i vit retroskolbuss ända från Sveg. Detta var, så vitt vi kan minnas i alla fall, första gången under de fem år vi arrangerat brännbollsturneringen som vi har haft ett deltagande lag helt bestående av spelare som inte bor i Ytterhogdal. Vi hoppas att Jannes slisk och slask kommer till start även nästa år och ser gärna att de även drar med sig fler lag från andra byar!

 

Då det inte var tillräckligt med anmälda lag för att köra gruppspel i år tillämpade vi principen “alla möter alla”, och sedan fick de två lag som kammat ihop flest segrar mötas i en final. Likt tidigare år var det veteranlagen Grips och Robins som tog sig till final, även om det “inte var mycket om å gör” i de flesta av matcherna. Många gånger var det bara ett eller ett par poäng som skilde lagen åt när de 2×12 minuterna var spelade. Kul tycker vi att det blir riktig kamp!

 

Lagom till finalen avtog faktiskt regnvädret, vilket bjöd in till lite finare spelförhållanden än tidigare på dagen. Lagen kämpade hårt ända in i sista minut, det var mycket taktiksnack under matchens gång och jag kan som linjedomare meddela att jag flera gånger överhörde det viskas om att “inte slå sånadär jävla lyrbollar hela tiden”. Detta kan mycket väl ha varit det som avgjorde striden, då det faktiskt bara var tre poäng som skiljde mellan Grips och Robins till sist.

 

De tre lag som kom på medaljplats i slutställningen fick nyttopriser skänkta av våra sponsorer. Pris för bästa utklädnad, varsin våffla med dryck på hembygdsgården Gammelträde skänkt av Ytterhogdals hembygdsförening, gick till Safe Dreamteam som (nästan uteslutande) var klädda i inget mindre än matchande pingvindräkter med plattfötter, näbb och allt. Mycket kreativt! Grips fick även i och med vinsten sin andra inteckning i vandringspriset, gjort av Albin Wallin Grip och med gravering av Ronny Bergström.

 

Arrangörsstaben tackar alla deltagare och publik för att de hjälpte till att göra turneringen till ett lyckat arrangemang trots spöregn, spruckna byxor, sträckta muskler och flygande slagträn. Vi ses förhoppningsvis igen nästa år!

 

Johanna Grip // Ungdomsgruppen Ytterhogdal

 

Fler bilder hittar du på https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1055998104489895.1073741832.448562831900095&type=1&l=8a7c6ce1fb

 

SLUTSTÄLLNING BRÄNNBOLLSTURNERINGEN 2016:

1:a                 Grips

2:a                 Robins

3:a                 Safe Dreamteam

4:a                 Jannes slisk & slask

5:a                 Dagisbarn’a

 

VINNARE I BRÄNNBOLLSTURNERINGEN GENOM ÅREN:

2012 – Robins

2013 – Grips

2014 – Robins

2015 – Robins

2016 – Grips

 

SPONSORER:

ICA Hogdal

Grip Skog & Schakt

Ronny Bergström

E. Åséns Åkeri

Rosenberger

Hogdals fiske

Ytterhogdals Hembygdsförening

Ytterhogdals Folkets hus

R. Grips Åkeri

K. Gisselmans skogstransport

Meraskog

Härjeåns
Frendo

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta