Lucia i Hogdalsbygden

Vi började Luciafirandet på Bauers (förskolan) under torsdagen. Där fick vi höra luciasånger och vi bjöds även på lite teater som handlade om djur och jägare. Efter det bjöds det på tomtegröt och julskinka. Härligt med alla barnen som glatt visade vad de lärt sig.

Under fredagen var det luciafirande i matsalen på skolan. Det var ett stort luciatåg där Agnes Grinde var lucia. De sjöng många fina låtar i olika stämmor. Mycket fint tyckte föräldrarna som var på plats. Efteråt bjöds eleverna på luciafika med pepparkakor och lussekatter.

På lördagskvällen ordandes ett luciadisco för barnen på Folkets hus. Det var många tävlingar, lekar och även en tipspromenad.

Luciafirandet avslutade i en fullsatt kyrka i Ytterhogdal under söndagen. Det var skolans luciatåg, Kulturskolans elever och Evas kör som tillsammans sjöng om julen och lucia. Många var på plats och fick njuta av alla fina sånger. Ett extra beröm till Carola som gör ett mycket bra jobb med alla barn.

Vi från Framtid Hogdal vill passa på att önska alla God Jul & Gott Nytt År!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta