Emil Vedin en lovande crossåkare från Ytterhogdal

Nu har det gått några månader sen Emil Vedin avslutade sin andra tävlingssäsong på crossen.

Efter 12 deltävlingar fördelat på 6 helger i Krokom, Njurunda, Ö-vik, Höga Kusten, Sollefteå och Krokom igen slutade han på en total förstaplats.

-Jag är jättenöjd med min säsong, säger Emil. Jag slutade på pallen alla tävlingar utom första dagen i Ö-vik när jag glömde ta med mina allergitabletter och i Höga Kusten när crossen skar.

 

Myggjakten gick också bra. Myggjakten är en ganska stor tävling med förare både från Sverige och Norge, 6 tävlingsdagar under drygt 1 vecka i juli. De körde 2 dagar i Sveg, 2 dagar i Krokom och 2 dagar i Njurunda. Efter en supernervös start på hemmabanan i Sveg på lördagen med en totalt 5e-plats är han mest nöjd med att lyckats kriga till sig seger i båda heaten på söndagen och att få stå överst på pallen här hemma i Härjedalen!

-Jag var så nervös och trött, men jag orkade hålla 2an bakom mig, då var jag riktigt nöjd! säger Emil.

Sen fortsatte han köra bra, det blev en 2a- och en 3e-plats både i Krokom och Njurunda, och han slutade totalt 2a efter alla tävlingarna.

 

Det här var Emils sista säsong i 85 Guldhjälm, nästa säsong går han upp en klass till 85 Ungdom.

Guldhjälmsklassen får man köra till man är 12 år, då är det inte tillåtet att trimma crossarna, man får hjälpa förarna under tävlingen om de t ex kör omkull och de kör inte alltid hela banorna. Heaten brukar vara 12 minuter + 2 varv.

I Ungdomsklassen måste föraren klara sig själv, de kör hela banorna och de får köra trimmade crossar. Heaten är 15 minuter + 2 varv eller 20 minuter + 2 varv.

 

Även om Emil kör för Hogdals MK och väldigt gärna kör på banan här hemma så tränar han mest med HAK i Byvallen i Sveg, där är det ett gäng som tränar två kvällar i veckan. Det blir också en hel del träningar i Ljusdal, där har han 4-5 kompisar som är ungefär lika snabba och de har kul ihop när de kör och jagar på varandra.

Just nu längtar Emil till nästa säsong och att få köra på crossbana igen, och kanske mest av allt att träffa alla kompisar! Under tiden blir det en hel del längdskidor och lite enduro ibland på helgerna. Ny cross är inköpt och för några veckor sen blev det klart med nytt startnummer, 359 har tappat 9an, och han kommer ha nummer 35 på crossen i sommar.

 

Emil vill passa på att skicka ett stort tack till alla som på olika sätt hjälpt honom under säsongen, och alla som vill vara med och hjälpa till under kommande säsong!

 

Ni kan följa Emil på hans Facebook-sida, Emil Vedin #35, eller på Instagram där han heter emil_vedin35

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta