Sportisavslutningen i Ytterhogdal

Idag har det varit Sportisavslutning för alla barn mellan 2-15år som varit med under hösten och provat på olika sporter. För 6:e året i rad anordnades Sportis i Ytterhogdal. Varje år har ca 40 barn varit med. Extra roligt är det i år då även några barn från Sveg deltagit.

Målet med Sportis är att alla barn ska träffas, ha roligt och prova på många olika idrotter. Varje höst brukar det vara ca 10 olika idrotter de får prova på. I år började vi med friidrott där de förutom de vanliga grenarna fick prova på diskus, slungboll och spjut. Sedan under hösten har det varit innebandy, basket, multisport, tabata, dans, gymnastik, mästarens mästare, crossfit, boxning och reflexlekar i mörkret.

Barnen är fantastiskt duktiga på att kämpa och prova på vad än ledarna hittar på. Det är alltid mycket skratt och glädje vid dessa tillfällen.

Avslutningen blev i år i Sveg där vi först körde Gladiatorerna i Svegs Sporthall. Först var det olika utmaningar (precis som i programmet) där barnen fick möta varandra eller gladiatorerna (föräldrarna). Detta avslutades med en hinderbana.

Efter det blev det prisutdelning och lunch för både barn och vuxna, vilket Framtid Hogdal sponsrade med. Dagen avslutades med lekar och gemenskap i Svegs badhus.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta