Valborgsmässoafton i Hogdalsbygden

Vi började med att tända brasan i Ytterhogdal. Efter det sjöng kyrkans kör i ledning av Eva Regnander in våren. Det var fint och stämningsfullt. Ingemar Zuchner höll också ett fint tal till våren. Det fanns korv och drick att köpa vid majbrasan. För de som var mer hungriga så hade 45:ans Restaurang & pizzeria ett specialerbjudande under kvällen.

Vid majbrasan var det tävlingar för de som ville leka, både för små och vuxna. Det var ca 40st tävlande. Det fanns två grenar. Den ena var pilkastning där Bassam fick ihop mest poäng och vann en stor burk med godis. Den andra grenen var ”irlänsk julafton” där det gällde att springa fram till en pinne och snurra 10 varv runt den och sedan tillbaka till mål så fort som möjligt. Snabbaste tiden hade Omran som även han vann en stor burk med godis.

Trots att vädret inte var med oss så hade ett flertal tagit sig till majbrasan och det var många glada leenden under kvällen.

Kvällen fortsatte sedan i Överhogdal där man även hade en välbesökt majbrasa. Efter det bjöd Överhogdals föreningar på ett fint fyrverkeri. Kvällen avslutades med musik och festligheter i Hog Valley MC:s klubbhus.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta