Sportis 2015

Under torsdagen var det Kick Off för årets Sportis i Ytterhogdal. För fjärde året i rad körs Sportis för barnen i Hogdalsbygden. Alla barn som är mellan 0-15år är välkomna. Varje år har ca 40 barn deltagit och så även i år. Sportis är till för dem som vill prova på många olika idrotter. Under hösten kommer det att bli friidrott, basket, innebandy, pingis, gymnastik, stationsträning, övriga bollspel, lek & rörelse.

Kick Offen i år bestod av en stor utmaning. Barnen skulle ta sig runt en bana med olika stationer på. Det var bla att klättra 5ggr över en sten som var lika hög som sig själv, pricka träd med kottar, göra kullerbyttor, hoppa hopprep, armhävningar, rörlighetsövning, gå kräftgång, samla saker på en viss bokstav och äta kex fort och sedan vissla eller sjunga. Alla barnen som genomförde banan och stationerna skulle få en överraskning när de kom i mål. Det var en stor utmaning genom att barnen mellan 0-6 år skulle ta sig runt 2,5km, dem mellan 7-10år skulle ta sig runt 5km och de äldsta skulle springa 7,5km. Vi peppade dem innan start att kämpa på men de fick gå eller springa i den takt dem själva ville.

Vi ledare blev mycket imponerad av alla barnen. Vilken vilja och vilken kondition dem hade. Vi var lite oroliga om de minsta skulle orka, men dem hade sprungit nästan hela varvet runt och hade nästan inte tid med stationerna. Mycket imponerade. Vi är så grymt stolta över alla barnens insatser och vi hoppas att barnen också inser hur duktiga dem var. När alla kom i mål så fick de en medalj för att de klarat den stora utmaningen. Givetvis så delade vi även ut Sportiströjor och bjöd på fika under kvällen.

Det är kul att årets Sportis är igång igen! Det är härligt att se alla glada barnen som kämpar och provar på allt vi säger. Dem är så duktiga!!​

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta