Skidgymnasiet Sveg på läger i Ytterhogdal

Skidgymnasiet Sveg startades 1997 av Anna Mirårs som fortfarande är tränare på Skidgymnasiet. En av eleverna som gått på skidgymnasiet i Sveg är Lars Nelson som nu tog OS guld i Sotji och åkte första sträckan i herrarnas stafettlag.

Om några veckor är det elevernas tur att åka sitt mästerskap som är Junior SM i Lycksele.  Under veckan har eleverna träningsläger i Ytterhogdal. Detta för att toppa formen inför JSM.

På dagens program var det först ett klassiskt AI (distans) pass på 2 timmar. Eleverna berömde milspåret på stadion i Ytterhogdal och sade att det var ett roligt spår. På eftermiddagen åkte de skate på sladdade spår på Kyrksjön i Ytterhogdal. Träningspasset avslutades med impulser och en skicrossbana på skidstadion. Några elever tillbringade kvällen i pulkabacken med att åka pulka och madrass mm. Givetvis byggdes det hopp! Vissa flög längre och bättre än andra!

Skidgymnasiet bor i Prästgården i Ytterhogdal och äter några måltider på skolan.

I morgon väntas ett intervallpass och ett lugnare pass på eftermiddagen. Mellan passen kommer de att prata en del om JSM, allt för att förbereda eleverna optimalt inför tävlingarna. Träningslägret avslutas på lördag med ett långpass, där de även hoppas att solen visar sin bästa sida. I morgon kväll kommer de att äta på Hogdals-Thai och avsluta middagen med friterad banan och glass. Efter det ska de mysa framför en film.

Eleverna tränar på mycket bra och det ser lovande ut inför JSM säger Anna Mirårs.

 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta