Jakt

Ytterhogdal är byn för dig som gillar björn- och älgjakt. Det finns även mycket kronhjortar i området. Nog för att Härjedalen är kända för sina vackra vinterlandskap, men en solig höstdag visar sig nästan Ytterhogdal från sin bästa sida! I vår natur finner du små sjöar, åar och myrar.

Vi arrangerar björnjakt mellan den 28/8 – 31/8. Du tar Dig hit med flyg till Sveg eller egen bil till Ytterhogdal. Vi jagar på en areal av 5000ha. Det finns många jakttorn försedda med tak och vedkamin. Erfarna jägare med stor lokalkännedom kommer att guida och ge erforderlig assistans. Vi använder GPS-hjälpmedel i senaste utgåvan. Kommunikationen jägarna emellan sker med mobiltelefon och/eller radio.

Inkvartering sker i ett nyrenoverat hus av traditionell typ med alla moderniteter. Du kan slappna av i en vedeldad bastu. Det finns också möjlighet att övernatta mitt ute i skogen i en jaktkoja. Här finns ingen el eller andra bekvämligheter. Fotogenlampor, gasol eldat kök och vedspis sätter prägel på tillvaron. Intill ligger en ved- eldad bastu och med 5m till Hoan är det svårt att avstå ett dopp. Frukost, lunch och middag serveras i båda alternativen, gärna med lite touch från bygden.

Björn: Antalet djur som får fällas är kvoterat av myndigheterna. I det område där vår jaktmark ingår, benämns ”söder om E45”, brukar tilldelningen vara 45 djur.

Vapen; Klass 1 minimum kaliber 7,62×63.

Älg: Vi arrangerar älgjakt med samma laguppställning mellan den 11/9 – 14/9 och den 16/10-19/10.  Tilldelningen av djur på vår mark är 21 älgar. Det finns gott om älg i området och man gör många älgobservationer varje dag. Vi skjuter fullt varje år.

Vapen: Klass 1 minimum kaliber 6,5×55.

Kronhjort: Antalet djur som får fällas är kvoterat och vi jagar hjort samtidigt som älg.

Jakt tid: 16/10-19/10

Vapen: Klass 1 minimum kaliber 6,5×55.

Tycker du detta låter intressant, hör av dig med din anmälan eller be om mer information. Jakttiderna för 2014 är ungefärliga och kommer att fastläggas senare.

Björnjakten kostar SEK 16 095: -/ person och period, alltså 4 dagar med 4 övernattningar och älg SEK 14 335: -/ person och period.

Vi tar emot begränsat antal jägare, så först till kvarn……!

Välkommen!

Magnus Carlberg: 070-592 54 54

Mail: magnus.carlberg@carlberg.se(link sends e-mail)

Anders Jonsson: 070-185 86 50

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta