Nu skjuts det för fullt inför jaktstarten

På Ytterhogdals skjutbana efter Kvarnvägen skjuts det för fullt inför jaktstarten. Varje sommar under juli-augusti hålls 12 st skjutkvällar där man kan övningsskjuta. Skjutkvällar hålls onsdagar och söndagar mellan kl 18:00-20:00, då finns även personal på plats. Det är möjligt att skjuta på stående/löpande älgfigur, man kan få intyg på att man uppfyllt målen för t ex brons-, silver- eller guldmärke. Man kan även skjuta på stående björnfigur och få intyg på att man uppfyllt kraven för ”björnpasset”.

Hogdals skytteförening har även en skyttesimulator där man kan öva sitt skytte. Det är möjligt att träna både kula och hagel. Man kan året om träna tex på stående/löpande älgfigur så att man är väl förberedd när det blir ”skarpt läge” på skjutbanan eller i älgskogen. Vi har även haft flera som tränat på simulatorn inför Jägarexamens skjutprov, både älg och lerduva.

Simulatorn är ett jättebra redskap för att träna sitt skytte. Det är billigt och dessutom finns ingen rekyl eller smäll att fundera på. Varje torsdag mellan kl 18:30-20:30 är skyttesimulatorn öppen och det kostar 50 kr per gång.

Hogdals skytteförening arrangerade den 2 juni en jaktstig i kal 22. Totalt deltog 52 st skyttar, flera ”Hogdalsskyttar” deltog med den äran. Jaktstigen i Ytterhogdal ingick i Härjedalscupen där övriga deltävlingar hölls i Älvros, Hede och Lillhärdal.

Frågor och funderingar hänvisas till Olof Grinde 072-7146194 eller olof.grinde@svenskakyrkan.se

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta