Anna Mirårs och Karolina Eriksson tilldelades ungdomsledarstipendiet i Härjedalens kommun

I fredags delades ungdomsledarstipendiet för Härjedalens kommun ut till Sportis i Ytterhogdahl och ledarna Anna Mirårs och Karolina Eriksson. Se bifogad bild.

Anna Mirårs och Karolina Eriksson, Framtid Hogdal/Sportis tilldelades årets ungdomsledarstipendium i Härjedalens kommun

I fredags, den 9 november, delades årets ungdomsledarstipendium i Härjedalens kommun ut till Anna Mirårs och Karolina Eriksson från Framtid Hogdal/Sportis.

När Anna och Karolina tyckte att det fanns för få idrotter för barn och ungdomar i Ytterhogdal tog de tag i det själva och startade en egen ideell verksamhet.
Nu får barnen prova på ett tiotal olika idrotter varje år och nästan alla barn i byn deltar.

– Vi vill uppmärksamma engagerade personer som på olika sätt är viktiga för barn och ungdomar, för deras fritid och framtid i länet.
Anna och Karolina är fantastiska förebilder med sitt engagemang och driv för barnen och ungdomarna i Ytterhogdal, säger Tomas Eriksson, vd för Länsförsäkringar Jämtland.

Juryns motivering:
”Anna och Karolina står för ett otroligt engagemang i Sportis i Ytterhogdal.
Varje år får barn mellan 0-15år prova på ca 10 olika idrotter.
Deras mål är att ha kul, prova på och att mötas. Det är mycket skratt och roliga lekar som samtidigt får alla barn att prova och försöka klara den nya sporten.
Anna och Karolina gör detta helt ideellt och lägger mycket tid på att förbereda och sätta sig i de olika idrotterna och ordna detta för barnen i bygden.”

Om ungdomsledarstipendiet
Ungdomsledarstipendiet har delats ut av Länsförsäkringar Jämtland, i länets alla kommuner, sedan 1974.
Stipendiet delas ut i samband med val av ledamöter till Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige, vilket sker vart tredje år i respektive kommun.

Juryn
Juryn består av representanter från JH Idrottsförbund, Länskulturen (Region JH), Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige och Länsförsäkringar Jämtland.
Allt för att skapa en så bra förankring och bred bild som möjligt av de nominerade.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta