Nationaldagsfirande i Ytterhogdal

Nationaldagsfirande i Ytterhogdal blev en lyckad tillställning. Det var första gången som Framtid Hogdal, Hembygdföreningen och Härjedalens kommun gjorde ett samarbete på nationaldagen. Det blev en lyckad dag då många njöt av det härliga vädret. Vi samlades på Gammelträde och det var glädjande att så många anslöt. Serveringen var öppen och barnen fick ballonger, flaggor och ansiktsmålning om de ville. För de som var leksugna fanns det bl.a. pilkastning, dribbla boll, hoppa hopprep och stövelkasting. Genom att Härjedalens kommun firade 40år var även Leif Nilsson på plats och berättade om kommunen och välkomnade nya svenska medborgare. Gammelträde ligger idylliskt vid vattnet och man kunde inte annat än att mysa under dagen när man satt och fikade och lyssnade på musik av Daniel Wiklund.

 

På eftermiddagen anordnade Framtid Hogdal Fnuschenluffen. Det är en cykel och vandringtur till Fnuschentornet. Fnuschentornet är ett gammalt brandtorn där man har en fantastisk utsikt. Turen började vid kyrkan i Ytterhogdal och efter ca 13km var det sedan vandring i 500m innan man nådde tornet. Där bjöds det på fika och de som ville fick gå upp i tornet och titta ut över vidderna. Efter det var det cykling till kyrkan i Ytterhogdal igen där det lottades ut priser. Det var en tuff prövning för många genom att det var ca 7km uppför. Så alla som nådde Fnuschen gjorde en otroligt bra prestation. Det var en häftig tur medans vi njöt av varandras sällskap.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta