Mittendurocupen i Ytterhogdal

För andra året i rad stod Hogdals MK idag för anordnandet av en deltävling i Mittendurocupen. Trots att Hogdals MK är en liten klubb tog man idag emot hela 88 startande varav 5 stycken tävlandes för hemma klubben. Först ut kl.10.00 var de yngsta åkarna i den så kallade guldhjälmsklassen. I det andra startgänget kl.11.15 kunde vi följa hemmaåkaren Lukas Nordlund under sin tävlingsdebut i Enduro. Han gjorde en strålande inledning gav sig ut på varv 3 med en stor ledning till övriga i sin klass, tyvärr blev det under varv 3 en punktering som satte stop för fortsatt åkande den här gången. Lukas knep ändå tredje platsen och det är mycket roligt att se Hogdals MK`s framtidshopp göra fin fina insatser.

Klockan 13.00 gav sig det stora startfältet iväg med fyra olika klasser. I motion 40- slutade hemma föraren Roland Wallner på en 22 plats av 37 åkande. I motion -39 fick vi se en glädjande hemma seger till Ola Thorell efter en jämnkamp mot Robin Gustafsson (Göta MS), endast åtta tiondelar skilde dessa herrar åt när det passerade tidtagningen inför sista varvet. Hemmaåkaren Johan Flodman fick tyvärr bryta sitt deltagande i den här klassen efter en vurpa ute i skogen. Även bredd klassen slutade spännande då vinnande Joakim Grelsson (Fältjägarna) rullade i mål på fälgen med en grov punktering följt av att vi fick se jagande Krister Thorell avsluta sin tävling med att rulla crossen i mål eftersom bensinen tagit slut, men han lyckades ändå på det sättet behålla sin andra plats.

Ett stort tack till alla publik som kom och hejade på våra åkare och som sponsrade klubben genom att handla i kiosken och köpa lotter. Ytterhogdal är inte den största byn men med vilja, hårt arbete och heja rop från omgivningen kan även vi anordna och bjuda på spännande och roliga evenemang! Idag var en fin dag för Härjedalens största Endurotävling!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta