Jämtcupen 2015 avgjordes i Hogdalsbygden

I dagarna två har det tävlats i trakterna av Ytterhogdal där 2015-års Jämtcup, en årligt återkommande tävling i Jämtland/Härjedalens distrikt, nu har avgjorts. Ett drygt 60-tal fiskare från Härjedalen, Jämtland, Hälsingland, Västernorrland, Gästrikland, Dalarna, Örebro och Norge har i det fina vädret tampats med att försöka locka tröga abborrar och mörtar till hugg.

På lördag förmiddag så var det först deltävlingen på Ölvattnet där det totalt drogs det upp 121 kg fisk. På eftermiddagen fiskades det på Storvattnet där det totalt drogs det upp 81kg. På söndagen avgjordes tredje deltävlingen på Kyrksjön där den sammanlagda mängden fisk uppgick till 104kg.

Vi vet inte hur stora de största fiskarna var, men jag vet att det drogs upp några fina abborrar på över kilot, på både Ölvattnet och Kyrksjön

Tävlingen bestod av både en lag- och en individuell del. I lagtävlingen vann ett mixat lag från Svegs Sportfiskeklubb och Sundsjöfiskarna bestående av Gunnbritt Magnusson, Hans Erlingsson och Martin Södergårds. Tillsammans drog de på två dagar upp drygt 26 kilo.

I de individuella klasserna vann:

Herrjunior: Oskar Göransson, Bergsfiskarna

Damsenior: Kjersti Solli, Raufjoringen, Norge

Damveteran: Gunnbritt Magnusson, Sundsjöfiskarna

Herrsenior: Martin Södergårds, Svegs Sportfiskeklubb

Herrveteran: Bo Näsén, Sundsjöfiskarna

 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta