Hog Valley MC motorcykelträffen Havern Runt

Hog Valley MC genomförde 2014-06-26—29 motorcykelträffen Havern Runt för sjunde året i rad, med åkturer, god mat och festligheter. Gästerna tillströmmade från när och fjärran för trevligt umgänge och intresseutbyte.

Under torsdagen anlände de första gästerna till Överhogdal, blöta efter allt regnande. De fick god tillgång till torkningsmöjligheter inför fredagens åktur. Den gick inte, som tänkt, över Flatruet där det förvarnades om kyla och regn och kanske till och med snö. Istället styrdes cyklarna österut mot Färila, Järvsö och Delsbo där nederbörden var betydligt mindre och de fina Dellensjöarna visade upp sig med vackra vyer. Framåt kvällen hade fler inbjudna kommit och det blev fest med dans och trubadurer.

Lördagen inleddes med frukost i klubbhuset och sedan kortegeåkning över Ytterhogdal och Stensån till Ön, Haverö. Där arrangerade byföreningen veteranutställning för bilar, motorcyklar och mopeder och serverade kolbulle till lunch. På återfärden till Överhogdal gjordes ett stopp vid Rätans Camping. Kvällen bjöd på lokalt tillagad, mycket god thaimat i bygdegården och orkester på scenen, från Klövsjö, som spelade häftig rock och blues i klubbhuset.

Vi hade bland annat gäster från Sundsvall, Timrå, Sandviken, Knivsta, Frösön, Harbo, Enköping, Eskilstuna, Skogstorp, Kolsva, Stigtomta, Linköping samt Falun och dessa gav totalt drygt 60 gästnätter till byn, berättar Anders Ryberg som är en av arrangörerna i Hog Valley MC. Han säger också att alla deltagarna verkade nöjda och glada, trots vädret, när de vände hemåt på söndagen och många lovade redan nu att återkomma nästa år.

Samtliga foton tagna av Anders Ryberg.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta