Extrema prestationer av Ytterhogdalingar i världens längsta och tuffaste skidtävling

Skidåkarna Karolina Eriksson och Anna Mirårs tävlande för Ytterhogdals IK har under vintern utmanat sig själva genom deltagande i Nattvasan och världens längsta skidlopp Nordenskiölds i Jokkmokk. 

Nattvasan är en lagtävling i fristil, där duon gjorde en fin insats genom att bli andra bästa damlag och genomförde de 9 milen mellan Sälen och Mora på tiden 4 timmar och 45 min. 

Nordenskiölds är ett 22 mil långt lopp i klassisk stil, där man tävlar individuellt. Anna och Karolina valde dock att genomföra även denna tävling tillsammans, ett riktigt äventyr genom att det stormade och drev igen skidspåren så att det mesta av åkningen fick ske utan uppdragna spår. 

De gick i mål på delad 13:e plats i damklassen på tiden 18 timmar och 55 min. 

Vi är otroligt nöjda och stolta över vinterns prestationer, berättar Anna och Karro. Det är trots allt runt 15 år sedan vi avslutade våra elitsatsningar i längdskidor. Vi är också tacksamma över alla som stöttat oss under säsongen med lyckönskningar, hejarop, hjälp med utrustning och resor. Det största tacket går så klart till våra underbara familjer som gett oss möjligheten att anta dessa utmaningar, avslutar Karro och Anna. 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta