Nu kan både hogdalingar och förbipasserande njuta av vällagad thailändsk mat på Folkets Hus i Ytterhogdal! Hogdals Thai som tidigare varit etablerade vid hantverkshuset i Överhogdal har flyttat och huserar nu i Folkets Hus-lokalerna i centrala Ytterhogdal.
Vanessa och Daniel heter paret som tillsammans driver restaurangen och hjälper dem gör Vanessas lillasyster Benji. Paret bodde tidigare i Stockholm men tröttnade på stressen och storstadslivet och valde att flytta till Överhogdal i juli 2012. Daniel berättar att han tidigare jobbat inom IT-branschen. Det är Vanessa som står för matlagningen och som nu för de thailändska mattraditionerna vidare. I oktober 2013 startade de Hogdals Thai. Till en början var det tänkt att kunderna i första hand skulle erbjudas hämtmat men snart utökades konceptet med en liten servering inne i hantverkshuset i Överhogdal.
I början av den här månaden flyttades verksamheten till Ytterhogdal och den 7 februari slogs portarna till matserveringen upp inne på Folkets hus. Idag kan matgästerna välja på att beställa sin mat och ta med den hem eller äta den på plats. Serveringen är öppen onsdag till söndag med varierande öppettider (se nedan). Inför sommaren finns funderingar på att servera fräscha och läskande smoothies som ett komplement till den övriga menyn. Det finns även tankar på att introducera sushi som en alternativ rätt samt en eventuell Thai-buffé.
Vanessa, Daniel och Benji välkomnar alla hungriga gäster till Hogdals Thai!
~~Öppettider:
Mån – tid STÄNGT
Ons – tors 11 – 19
Fre 11 – 21
Lör – sön 15 – 21
Lunch 11 – 14 (tre rätter, inkl. dryck & kaffe)
Meny
1. Vårrullar (6 st) 65:-
2. Friterad kyckling 70:-
3. Friterade räkor 95:-
Välj kött till rätt 5-20
Kyckling, fläsk, vegetarisk (tofu) 85:-
Biff 90:-
Räkor 100:-
5. Röd Curry
Röd currypaste, bambuskott, söt basilika och kokosmjölk.
6. Grön Curry
Grön currypaste, bambuskott, äggplantor, söt basilika och kokosmjölk.
7. Paneang Curry
Paneang currypaste, långbönor, lök, limeblad och kokosmjölk.
8. Kokosmjölkssoppa
Kokosmjölk, tomater, citrongräs, limeblad, galanta, lök och champinjoner.
9. Wokade grönsaker med ostronsås
Bambuskott, blomkål, morötter, champinjoner, vitlök och lök i ostronsås.
10. Wokad ingefära med grönsaker
Ingefära, broccoli, blomköl, lök.
11. Wokad stark basilika
Bambuskott, morötter, broccoli, blomkål, lök, vitlök, chili, stark basilika.
12. Wokad svartpeppar
Vitlök, svartpeppat, ostronsås, sallad.
13. Wokade cashewnötter
Broccoli, blomkål, morötter, lök, chilipaste, cashewnötter.
14. Wokad röd curry
Långbönor, lök, blomkål, limeblad, röd curry.
15. Stekt ris
Broccoli, morötter, ägg, lök, vårlök.
16. Kycklingspett med jordnötssås
17. Wokade risnudlar i Pad Thaisås
Risnudlar, böngroddar, vårlök, ägg, tofu.
18. Wokade äggnudlar i soja
Äggnudlar, broccoli, blomkål, lök, morötter, ägg.
19. Wokade äggnudlar i röd curry
Äggnudlar, bambuskott, lök, söt basilika, röd curry, kokosmjölk.
20. Wokade äggnudlar med cashewnötter
Äggnudlar, broccoli, blomkål, morötter, lök, chilipaste, cashewnötter.
Kontakt:
Hogdalsthai@gmail.com
Tel. 072-708 72 86