Valborg i Ytterhogdal‏

Många hade kommit för att fira in våren på Valborgsmässoafton vid Folkets Hus i Ytterhogdal. Den riktiga vårvärmen hade inte riktigt kommit än men efter kvällens vårtal, körsång, fantasifulla lekar och majbrasa så hoppas vi att värmen kommer vilken dag som helst!

Om värmen var blygsam så var vinden desto starkare och därför dröjde det en stund innan man vågade tända brasan men när den väl tog sig så spred den ett vackert sken i aprilkvällen.

Ingemar Züchner inledde firandet med ett innerligt vårtal och för de som hade svårt att höra innehållet i talet p g a vindbyar som tävlande om uppmärksamheten så finns talet i skrift här. Efter vårtalet sjöng kören traditionella vårsånger och därefter var det dags för lekar. Många barn deltog i de olika grenarna och alla kämpade bra! Bra anordnat av lekledarna från Ungdomsgruppen. Två lyckliga vinnare fick varsin rejäl burk med lördagsgodis. De som inte roade sig med lekar kunde köpa gott hembakat fika som Ungdomsgruppen sålde.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta