Premiär för Sportis 2016

För femte året i rad drog Sportis igång under måndagskvällen i Ytterhogdal. Sportis är till för alla barn mellan 0-15 år och målet för verksamheten är att man ska träffas, ha kul och prova på nya idrotter. Nytt för i år är att alla tre olika grupperna kör samma kväll men man gör en viss uppdelning under träningen. Detta för att alla ska få den träning de önskar.

Sportis kommer att vara varje måndag till vecka 50. I år ska barnen få prova triathlon, cykel, yoga, gympa till musik, bollspel, styrka, spänst, konditionsövningar, simning och förhoppningsvis blir det skridskodisco som avslutning. Det är ca 40 barn som deltar på Sportis och det är alltid bra uppslutning och glada miner.

Under uppstartskvällen var det utdelning av Sportiströjor, sportflaskor till de nya och fika. Idrotten de fick prova på under kvällen var triathlon, fast i en liten annan ordning. Först var det löpning 1-2,5km och efter det blev det cykel på bl.a. den fina cykelbanan som finns på skolan. Där fick de cykla ett visst antal varv beroende på hur gammal de är. Som avslutning var det simning och även där anpassades antal längder efter deras ålder. Det var en tuff början av Sportis och många kämpade på så himla bra och var glada trots den tuffa banan.

Den bästa kommentaren som ett av barnen sa under dagen var:

– Jag älskar Sportis!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta