Nationaldagsfirande i Hogdalsbygden

På sedvanligt vis firades nationaldagen på hembygdsgården i Ytterhogdal. Det bjöds på bra musikunderhållning och gott fika. Framtid Hogdal tillsammans med Hembygdsföreningen stod för ett uppskattat arrangemang med över 100 besökare. Bridge Band med frontfiguren Georg från Fåssjö sjöng och spelade välkända låtar där publiken drogs med och klappade takten. Leif Nilsson delade ut minnesgåvor till dem nyfödda. Barnen som kom till Gammelträde fick ballonger och ansiktsmålning i svenskaflaggans färger. Det var nästan vindstilla och klarblå himmel hela dagen, vilket gjorde det ännu finare och mysigare. Gammelträde är en mycket fin och välskött hembygdsgård som ligger väldigt fint vid vattnet.

Dagens arrangemang avslutades med Fnuchenluffen under eftermiddagen. Alla startade vid kyrkan i Ytterhogdal och sedan gällde det att ta sig upp till utsiktstornet på Fnuschen. Man fick välja om man skulle cykla hela vägen eller om man skulle cykla första biten och sedan gå eller springa sista biten in till tornet. Det var en sträcka på drygt 13km som var tufft kupperat innan man nådde toppen av berget. Väl uppe vid tornet bjöd Framtid Hogdal på fika.

En lyckad dag kunde Anna Mirårs och Inga-Lill Hansson konstatera. Extra kul att det kom så många tillägger Inga-Lill.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta