Nationaldagen i Hogdalsbygden

Idag har vi firat nationaldagen på många olika sätt i Hogdalsbygden. Vi började med ett traditionellt firande på hembygdsgården (Gammelträde) i Ytterhogdal. Trots spöregn kom ett 60-tal personer och njöt av trubaduren Daniel Wiklunds sång och musik. Genom att inte vädret var det bästa så satt vi inne i logen och fikade. Anna-Lena Andersson från kommunen delade ut minnesgåvor till dem nyfödda i Hogdalsbygden. Det var 3 av de 7 nyfödda som var på plats. De barn som kom till Gammelträde fick ballonger och ansiktsmålning om de ville. Vi avslutade firandet på genom att sjunga nationalsången tillsammans.

Under dagen var det även en lyckad fiskepremiär på Abborrtjärnen. Premiären lockade många glada fiskare från bland annat Sundsvall, Delsbo, Sveg, Ånge och Hogdalsbygden. Antalet kort som såldes under dagen uppgick till 86st vilket fiskeföreningen var glada för. En del stora fiskar togs på bland annat på 3,3 och 3,0 kg.

Klockan 15.00 drog Fnuschenluffen igång. Alla startade vid kyrkan i Ytterhogdal och sedan gällde det att ta sig upp till utsiktstornet på Fnuschen. Man fick välja om man skulle cykla hela vägen eller om man skulle cykla första biten och sedan gå sista biten. Väl uppe vid tornet bjöd Framtid Hogdal på fika. Pris lottades ut och Hogdals Thai sponsrade med priser. Vinnare blev Emil Vedin och Lukas Nordlund, grattis! På toppen var det en person som sa:

-Tänk vad härligt det var att cykla. Man hörde hur fåglarna kvittrade, såg både en hare och en tjädertupp. Tänk vad härligt det är att bo här.

Ytterhogdals IK herrar (Div3) spelade mot Sala hemma idag. Tyvärr så fick de sin första förlust på hemmaplan för i år, 1-2. Nästa hemmamatch blir på lördag mot Bollnäs. Ni kommer väl och hejar då?

I Överhogdal hade man en pilgrimsvandring från Överhogdal till Övre Knätten.

 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta