Midsommarafton på Gammelträde i Ytterhogdal!

Trots blåsigt och kallt väder var uppslutningen på Gammelträde även detta år mycket god! Många bybor och hemvändare, folk från när och fjärran besökte under dagen vår fina hembygdsgård! Besöksantalet uppskattas till närmare 300 personer!

Runt byggnaderna hade det lövats och borden pryddes av vackra midsommarbuketter. Många glada ansikten syntes i vimlet och trots kylan så tittade faktiskt solen fram då och då! Tjusiga damer i hembygdsdräkt serverade kaffe med dopp, och kön till “varmkorvsluckan“ var lång!

Klockan 13.00 drog ortens musikaliska talanger igång med sina framföranden och gästerna på hembygdsgården fick avnjuta både skönsång och härlig musik vid danslogens utomhusscen. I huvudbyggnaden knastrade brasor i de öppna spisarna och de som ville kunde komma in och värma sig med en kopp kaffe. Som vanligt dignade faten av välsmakande, hembakt, fikabröd. För barnen anordnades fiskedamm och ringlekar runt midsommarstången.

Det blev med andra ord ett mycket lyckat midsommarfirande både för arrangörer och besökare även i år!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta