Lars Eklund från Ytterhogdal 4:a i VM efter finalrysare

World Cup i Speed skydiving är avslutad. Guld och silver var klart sedan länge. Marco Wiederkehr, Schweiz tog guldet, efter fantastisk hoppning, och Thomas Moritz Friess tog hem silvret efter jämn och mycket bra hoppning. Men sen ………

Det höjdes ett varningsflagg för Stephanie Hipp, Tyskland, efter 4:e omgången, då hon efter att ha inlett med två ogiltiga resultat och sedan 461,40 i 3:e rundan. I semifinalen gick hon om Lars Eklund och ledde över honom med 58,61 km/tim inför finalen. Lars Eklund avslutade fenomenalt och gjorde ett topphopp, 450,25 km/h, hans nästa bästa i tävlingen…. och Hipp gjorde en sämre avslutning. När domarna hade dömt så skiljde det …….. 2,9 km/tim upp till bronset för Lars Eklund. det blev en rysare. GRATTIS till en mycket bra 4:e-placering Lars!!! 🙂

Slutresultatet för de svenska hopparna i Speed skydiving blev nog över förväntan. Henrik Anderson satte ett nytt svenskt rekord i runda 4:a med 452,73 km/timme och Lars Eklund satte alla 8 hoppen och hade mellan 418 och 450 km/h i alla hoppen. Daniel Hagström fick inte till det lilla extra som behövs, med rundor på upp till 450 km/h. Men totalt för svenskarna så var det lysande.

Speed skydiving är en individuell tävlingsgren där hopparen ställer sig med huvudet mot marken i fritt fall och faller så fort det är möjligt. Högsta snitthastighet noteras av en liten mätare som hopparen bär med sig i det fria fallet. De bästa i grenen faller en bra bit över 500 km/h.

Stort grattis till Lars för den fina placeringen!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta