Längdskidåkning

Självklart tar vi till vara på våra fina och snötäta landskap, det finns många möjligheter till längdskidåkning, och det finns ett spår för alla! För dig som vill åka i en varierad och kuperad terräng finns skidstadion där du kan välja mellan sträckorna 2,5km, 5km, 7,5km samt 10km.

För dig som hellre vill åka ute i naturen finns självklart också ett flertal alternativ. Åsanspåret är ett populärt spår för den som vill njuta av stillheten. Kyrksjön är ett annat alternativ, och där finns ibland även uppdragna spår. Det finns en färdig sträcka på ca 4km som börjar vid Annagården (Gammelhemmet).

Om man åker medurs så går spåret mot ”Killingöa” och runt den och vidare in i ”Nygårdstjärna” och sedan in mot ”Larsesvika” för att sedan gå mot ”Hölmögan” och man rundar udden där och åker in i ”Sketvika” och ut igen sedan blir det en lång raksträcka mot ”Korea” för att sedan svänga tillbaka mot Gammelhemmet.

Till sist så kan vi erbjuda våra fina skoterleder för den som vill åka på långtur!

Hitta till Längdskidåkning

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta