Hogdals sjukgymnastik blir Hogdalshälsan

I tjugotvå och ett halvt år har Gudrun Norberg drivit Hogdals sjukgymnastik.

Gudrun flyttade in med sin rörelse i Ytterhogdals hälsocentral 1991. Till en början var verksamheten begränsad till två rum. Allt eftersom åren gick utökades lokalerna. Till sjukgymnastiken hör idag två behandlingsrum, ett träningsrum, väntrum, dusch och toalett.

Innan hon kom till Ytterhogdal arbetade Gudrun två år inom landstinget och ytterligare två år med egen praktik i Östersund. Trots att arbetet många gånger varit häktiskt har Gudrun trivts bra. Det har varit mycket jobb mest hela tiden säger hon. Vid några tillfällen under åren har hon dock tvingats vara sjukskriven, något som inte är helt enkelt för den som ensam driver företag. En gång för en bruten handled, berättar hon. En annan gång för att hon opererats för karpaltunnelsyndrom. Hon har även haft och har fortfarande problem med diskbråck i ryggen. Men på något sätt har det alltid gått ändå, säger hon och skrattar.

Dock har hon nu bestämt sig för att avsluta företaget och söka nytt jobb. Fredagen den 31 januari jobbade hon sin sista dag på sjukgymnastiken i Ytterhogdal.

Den som nu kommer att ta vid efter Gudrun är Katarina Boström. Katarina tog examen 1997 och har jobbat som sjukgymnast på Svegs hälsocentral i 13 år.

Första gången frågan om att arbeta i Ytterhogdal fördes på tal var för ungefär tolv, tretton år sedan berättar Katarina. Gudrun hade då så mycket jobb att hon funderade på om det eventuellt behövdes en sjukgymnast till i Ytterhogdal. Det var inte rätt tidpunkt för mig då säger Katarina. Efter den gången har saken dryftats vid ett flertal tillfällen. Under försommaren 2013 diskuterades det för första gången på allvar och i mitten av november 2013 stod det klart med en försäljning av etableringsrätten.

Hogdals sjukgymnastik byter nu namn till Hogdalshälsan. Tisdagen den 4 februari jobbar Katarina sista dagen på Svegs hälsocentral och onsdagen den 5:e öppnar hon sitt nya företag Hogdalshälsan i Ytterhogdal. Nytt för verksamheten är att det nu också kommer att erbjudas MediYoga, en slags avspänningsträning brukar jag beskriva det som säger Katarina. Hon kommer också att ha Artrosskola. I Artrosskolan får man lära sig hur man undviker och/eller lindrar de bekymmer i höfter och knän som några av oss får. Patienterna får då både teori och träning i mindre grupper. Många som söker har ganska stora besvär men det bästa är att förebygga problemen så tidigt som möjligt, då är möjligheten större att stimulera ledbrosket till uppbyggnad. “Förebygga är bästa behandlingen” det är Katarina och Gudrun eniga om. Den typ av behandling som försvinner tillsvidare är den Lymfmassage som Gudrun tidigare tillhandahållit. Dock finns tankar hos Katarina på att eventuellt utbilda sig även inom detta någon gång i framtiden.

Gudrun vill tacka alla patienter hon haft genom åren!

Till Hogdalshälsan, hos Katarina, hälsas nu både gamla och nya besökare välkomna!

Kontakta Hogdalshälsan:

*Fysioterapeut Katarina Boström

Telefon: 0680-60789

*Nyutexaminerade sjukgymnaster tituleras idag fysioterapeuter, även tidigare legitimerade sjukgymnaster kan ansöka om att byta titel.

Framtid Hogdal vill tack Gudrun för denna tid och önskar Katarina lycka till!

 

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta