Hogdalingarna fixade företagargalan!

Den 7 oktober anordnades kommunens företagargala i Ytterhogdal. Många bybor var engagerade och det hela gick som på räls!

Dagen inleddes med föreläsningar på övre plan i Folkets hus. Hela 45 personer hade kommit för att lyssna till föredragshållarna. Helena från Härjedalens kommun hade bokat föreläsare och Mikael och Sara på bageriet fixade fika. Därefter drog gänget till Maine och Christine m.fl. på Knoppergården för mingel och snittar. Ingrid och Torbjörn med kompisar underhöll. OX2 bjöd på minglet.

Kl 18 var det dags för trerätters middag och prisutdelningar till årets serviceperson, årets serviceföretag, årets kvinnliga uppfinnare, årets hållbara företag och årets företag i kommunen. Allt om vinnarna finns att läsa på kommunens hemsida herjedalen.se. När gästerna kom till Folkets hus rullade ett läckert bildspel på bioduken. Terry hade satt ihop bilder från trakten som speglade olika årstider. Det är vackert i Hogdal!

Till galaföreställningen hade deltagarantalet ökat till ett 80-tal personer. Under ledning av Lotta och Lennart och med hjälp av proffsig serveringspersonal hade biosalongen dukats och smyckats till fest! Abbe med personal på 45:an stod för maten. Det bjöds på smördegsknyten med skaldjursfyllning, oxfilé med potatiskaka och panacotta med bär. Jättegott!

Bengt-Ove ”Fisken” ”Länsman” Nylén var kvällens konfrancier och musikunderhållningen stod den för tillfället ihopsnickrade Galaorkestern under ledning av Eva för. Dan, Åsa, Eva, Svante, Leif, Torbjörn och Anders hade tränat in både jinglar inför prisutdelningen, underhållningsavsnitt och danslåtar. Till schlagershowen hade skolbarnen målat små flaggor som deltagarna skulle vifta med. Här gällde det att kunna både vilket land låten kom från och hur flaggan ser ut.  Serveringspersonal och orkester hade dagen till ära specialgjorda skjortor med ”galatryck” . De sponsrades av Holmen.

Kommunens ansvariga för galan var mycket nöjda med genomförandet. Det var ”långt över förväntan” vilket nog bara kan förklaras med att man inte insett vad Hogdalsbygden kan leverera! Med gemensamma krafter rodde vi det här i land. Heja oss!

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta