Cykelbana

Söndagen den 28 september 2014 invigdes Ytterhogdals cykelbana. Den ligger vid skolan och tillför verkligen något för alla barn, välkomna att testa!

Ett litet referat från invigningen

Det var många barn och ungdomar som kom på sina cyklar och var nyfikna och förväntansfulla på vad som skulle hända. En hel del publik kom och tittade på också. Cyklisterna fick lite information om banan och vilka regler som gäller för att undvika så man inte krockar och skadar varandra. Man måste visa hänsyn och naturligtvis använda hjälm.

Sen startades en rejäl musikanläggning som gjorde cyklisterna riktigt taggade att visa sina bästa tricks. Det bjöds på spektakulära hopp och en hel del tekniska balansnummer. Det blev en lyckad dag med många glada miner och få skrapsår. Banan är byggd så att den ska passa alla åldrar och med möjlighet att välja svårighetsgrad på vissa ställen.

Hela projektet med cykelbanan startade egentligen för ca tre år sedan då det togs upp på ett möte på skolan vad man skulle kunna göra för våra barn och ungdomar i bygden.Genom ett samarbete mellan skolan och kommunen blev det klart i våras att cykelbanan skulle byggas vid skolan och utöka aktiviteterna på skolgården. Pengar till material beviljades men för att få till bana så fick några engagerade föräldrar ställa upp och bygga banan.De har tittat lite på andra banor innan den här byggdes för att få lite tips samt lyssnat och samarbetat med barn och ungdomar i Ytterhogdal. Resultatet blev väldigt lyckat och alla är jättenöjda. Banan är till för alla och vissa vuxna har provat med blandat resultat.(skratt)!!

Hitta till Cykelbana

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta