Anna Mirårs från Ytterhogdal körde världens längsta skidlopp på 22mil

Anna Mirårs åkte Nordenskiöldsloppet i lördags för andra gången. Denna gång klarade hon av att åka dessa 22mil på 16 timmar och 41 minuter.

Jag är mycket nöjd över tiden nu när jag inte längre är elitaktiv berättar Anna. Jag fick även valla om 8ggr genom att det blev varmare och varmare under dagen. Mitt på dagen blev det verkligen varmt och sugföre så jag fick valla med gult klister. Jag behöver även fäste då jag har problem med ryggen och inte kan staka som alla andra.

Pga. av pandemin så var det bara ca 130st tävlande som fick starta årets lopp och det gjorde det hela lite tråkigare för jag åkte säkert 20 mil själv av dessa 22mil (drygt). Jag fick inte så mycket sällskap eller draghjälp om man säger så. Arrangörerna fick dra om årets bana pga. av Corona så att start och målgång var på samma plats. Det gjorde att banan var längre, 22.7mil. Några påstod att den var över 23mil. Med tanke på allt detta så är jag himla nöjd över tiden och att jag fixade utmaningen. Jag gillar

utmaningar och därför ger jag mig in på sånt här. Nu har jag gjort 2st Ironman och 2st Nordeskiöldslopp så nu känner jag att det får räcka sammanfattar en trött och nöjd Anna.

HOGDALSBYGDEN.SE

Webbplatsen drivs ideellt av Framtid Hogdal. Önskar du komma i kontakt med oss gör du det enklast via e-post framtidhogdal@hotmail.com eller på telefon 070-377 42 81.

Om Cookies på webbplatsen
Webbplatskarta