BIO Hogdal

januari 2018

En av svensk fotbolls största profiler genom tiderna, Tord Grip med rötterna i Ytterhogdal, fyller 80 år idag den 13 januari. Och tro det eller ej, men nu får det vara nog med den aktiva fotbollen för min del, säger han.

Vi i Framtid Hogdal arbetar med att förbättra Hogdalsbygden, för oss som bor här, för våra besökare och för våra hemvändare.
 
Med fler medlemmar når vi lättare våra mål, vi hoppas därför att Ni vill bli medlem.

I Minne finns en fin fotbollsplan som brukar vara en av Jämtland/Härjedalens första naturgräsplaner utan snö med tidig vårträning och gräsmatcher. Den ligger intill Minnes samlingslokal där det förr i tiden var jaktbaler vid höstens älgjaktspremiär. Vill man låna lokalen ringer du 0680-60347 eller 070-6749243.

Långsidesbergets naturreservat ligger sydväst om Östertjärn och Råtjärnsberget naturreservat sydost om Östertjärn.

Gammelbudd är Överhogdals hembygdsgård och är belägen vackert nära ån Hoan och kyrkan i Överhogdal. Här finns många byggnader var av Mangårdsbyggnaden var ursprungligen en parstuga från 1700-talet som i mitten av 1800-talet byggdes på med en övervåning.

I Ljusnan mellan Sänna vägskäl och avtagsvägen mot Flor finns Långströmmens kraftverk. I närheten av kraftverket finns stenkistor. Det är rester från tiden då Ljusnan användes som flottled. Mellan 1850-talet och fram till 1967 användes Ljusnan som flottled.

  • Fina skyltar finns där fiskekort kan köpas.

Flor och Storån tillhör Flor Fiskevårdsområde. I Storån kan du köpa fiskekort hos Sven-Gösta Floberg i början av byn, samt hos Astrid och Fred Eriksson i slutet av byn. Fiska kan du göra i Ljusnan, Abbortjärn och Hoan i Flor.

I Storån byggdes ett kraftverk i slutet av 50-talet/början av 60-talet. I samband med det, byggdes en damm och älven (Ljusnan) blev en ”sjö”. Gårdarna ligger som ett pärlband längs vattnet. I början, mot mitten av byn, finns ett ”Gapskjul” med grillplats iordningställt.

  • Från Flornipans topp med milsvidutsikt.

För länge sedan gick gick folk ”man ur huse” på gökotta till Flornipa. Flornipan är det näst högsta berget i Hogdalsbygden endast Fnuschen är högre. Det är en skön promenad genom skogen, bitvis ganska brant uppför berget och utsikten från toppen är storslagen! Fyll gärna i gästboken om ni tar en sväng upp.

Det finns en boulebana i Ytterhogdal. 

Sidor

Det händer i Hogdalsbygden

Sammarbetspartners

ICA Nära Ytterhogdal

Marknadsstorget

Det finns inga aktuella annonser i vald kategori.